0497-845368 info@stay-or-go.nl

Diensten

Hieronder een overzicht van alle diensten van Stay or Go.
Voor specifieke vragen of advies kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

(Echt)Scheidings mediation

Stay-or-go biedt ondersteuning tijdens het (echt)scheidingstraject. Hierbij werken wij volgens de concepten van De ScheidingsMakelaar. 

Als scheidingsmakelaar begeleid ik jullie tijdens alle stappen van het scheidingsproces. Naast de noodzakelijke praktische zaken, schenk ik ook aandacht aan de emotionele kant van de scheiding.

Nazorg bij echtscheiding
Omdat je leven na de scheiding weer “de vrije loop” krijgt, kan ook de situatie ontstaan dat de afspraken die je bij de scheiding hebt gemaakt, niet meer passend zijn.  Stay or Go kan ook in deze fase ondersteunen om de afspraken met je ex-partner te herzien.

Daarnaast kan je ook na je scheiding nog (emotionele) problemen ondervinden van je scheiding. Stayor Go kan je in deze fase verder ondersteunen om je leven weer op te pakken.

Training voor ouders (optioneel)
Speciaal voor ouders zit er in het pakket bij Stay-or-Go een korte training waarbij je leert in je nieuwe rol optimaal te functioneren. Nu je geen partners meer bent, kan het soms lastig zijn om het onderscheid tussen ex-partner en ouder te maken.

Je laat elkaar los als partners en tegelijkertijd hebt je nog wel de binding als ouders met elkaar. Samen wil je er zijn voor jullie kind(eren). Tijdens deze training leer je met deze verschillen op een praktische wijze omgaan.

Relatietherapie

Ik wil niet scheiden, wat nu?

Stay or Go wil mensen in conflict situaties ondersteunen. Voor mensen in een (dreigende) echtscheiding wil dit niet per definitie zeggen dat een scheiding de uitkomst van de mediation moet zijn. 

De uitkomst van de mediationis de uitkomst van partijen en dat kan dus ook een hereniging (Stay) zijn in plaats van een scheiding (Go). Ter ondersteuning hiervan kan aanvullend een coaching worden aangeboden om de hereniging te ondersteunen. 

Familie/Burenmediation

Er is sprake van een conflict wanneer de ene partij zich gehinderd voelt bij het nastreven van zijn doel, door één of meerdere partijen. Conflicten ontstaan altijd in afhankelijkheidsrelaties. In een conflict ervaart iedere partij een gebeurtenis altijd vanuit zijn eigen, subjectieve standpunt. Conflicten gaan over tegenstellingen die objectief gezien niet per se bestaan, maar die mensen vanuit hun perspectief zo beleven. Een conflict is dus een subjectieve ervaring.

Voor een afspraak maken we gebruik van mijn kantoor. Ook is het mogelijk om de kennismaking  en de onderzoekende fase van de mediationtijdens een wandeling te doen. Het prettige van een wandeling is dat je niet “tegenover elkaar staat” maar letterlijk in beweging  bent naast elkaar.

Scheiden als ondernemer

Scheiden heeft niet alleen impact op je privéleven, maar trekt in veel gevallen ook zijn sporen in de werkomgeving. Als jij of jullie samen een eigen onderneming runnen, wil je niet dat deze door de scheiding “omzeepgeholpen wordt”.

Door mijn ervaring in het domein van “bijzonder beheer bedrijven” in het bankwezen heb ik van dichtbij de impact van scheidende ondernemers mogen meemaken.

In onze begeleiding van ondernemers “in scheiding” staat de continuïteit van de onderneming hoog in het vaandel. Daarmee wordt een belangrijke inkomensbron gewaarborgd, en derhalve stabiliteit in jullie leven.   

Dit alles uiteraard in het licht van redelijkheid en billijkheid, binnen de grenzen die voor jullie beiden acceptabel zijn en passend bij eventuele huwelijkse voorwaarden mochten die aanwezig zijn en de rechtsvorm van de onderneming.

Omdat een scheiding soms zo veel van je aandacht vraagt in je privéleven, kan het zakelijk ook even wat minder gaan. Stay-or-Go kan naast de begeleiding in de scheiding ook tijdelijke interim professionals aanbieden die (op parttime basis) de onderneming draaiende houden.

Zakelijke mediation

Zakelijke conflicten worden met Stayor Go in behapbare proporties  teruggebracht zodat er een oplossing gevonden kan worden. Hierbij is er oog voor zowel de zakelijke als persoonlijke belangen.

Het is van belang dat partijen die aan tafel komen ook daadwerkelijk mandaat hebben om (uiteindelijke) beslissingen te nemen in de oplossing.

Bij zakelijke conflicten kan o.a. gedacht worden aan:

Afnemer – leverancier relatie
Klachtenafhandeling
Aansprakelijkheidstelling
Bestuurdersconflicten

Teamconflict / Teambuilding

Het begint soms heel onschuldig, maar voor je het goed en wel door hebt, is het al geëscaleerd.  Niks is zo ondermijnend voor je (management)team of je bedrijf als een conflict en daardoor niet functionerend team. Stay or Go kan op effectieve wijze hierin in begeleiden en ondersteunen.

Laat je verrassen door de out-of-the-box aanpak!

Vanuit mijn uitgebreide ervaring binnen bijzonder beheer en als manager herken ik de signalen en kan ik met behulp van mijn coachingsvaardigheden op effectieve wijze spiegelen en het patroon doorbreken.

Het resultaat is een goed functionerend team dat uw zakelijke doelstellingen ondersteunt en nastreeft.

Coaching

Coaching wordt samen met Bodhi Coaching gedaan. Deze aanpak kenmerkt zich door jou en je team in je kracht te zetten om keuzes kunt maken voor een volgende stap.

Tarieven

Stay-or-go hanteert verschillende tarieven, afhankelijk van het type mediation. Voor zakelijke mediation wordt een apart tarief in rekening gebracht. Meer weten over onze tarieven?

 

 

0497-845368

karin@stay-or-go.nl

Contact

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.

1 + 3 =

Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

Deze worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen.

Contact

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.

10 + 15 =

Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.
Deze worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen.